Projecten - Onderhoud en renovatie

Renovatie appartement & funderingsherstel

Uitdagend bouwproject in het hart van Rotterdam. 

Soms brengt een bouwproject meer verrassingen met zich mee dan verwacht, maar het eindresultaat maakt alles de moeite waard. Begin 2020 begonnen we aan dit avontuurlijke renovatie- en transformatieproject in de binnenstad van Rotterdam. Na vele uitdagingen, waaronder een volledige funderingsvervanging, hoog grondwater, en aanpassingen aan de draagconstructie, kunnen we nu met trots zeggen dat we een prachtige woonlocatie hebben gerealiseerd. 

Bekijk de foto's en meer details over dit inspirerende project!

Vervangen gevelbekleding bungalow

In het mooie stadje Woudrichem ligt een klein bungalowpark. De gevels van de bungalows zijn opgetrokken met betonsteen en deels afgewerkt met een houten gevelbekleding.

Door de tand des tijds en door een minder goede ventilatie achter de houten delen zijn de houten delen aangetast en deels verrot. In overleg met de opdrachtgever hebben wij de houten geveldelen vervangen door hoogwaardige kunststof geveldelen met houtstructuur. Tevens hebben we de achterconstructie deels aangepast, vervangen en de ventilatie verbeterd.
Om een goede aansluiting op het dak te kunnen maken is ook de daktrim met een strook dakbedekking vervangen.

Opdrachtgever: Particulier

Locatie: Lemmenskamp 7, Woudrichem

Oude bewaarderswoning wordt stadsvilla

Een bijzonder project op een locatie met veel geschiedenis. Aan de Zegwaardstraat in Rotterdam bevindt zich deze oude bewaarderswoning. De woning was onderdeel van de voormalige gevangenis aan de Noordsingel. De oude bewaarderswoning is gerenoveerd en verbouwd tot een moderne stadsvilla.

In opdracht van HD Ontwikkeling mochten wij de bouwkundige werkzaamheden uitvoeren. Waaronder de aluminium gevelpuien, renovatie en deelvervanging van de houten gevelkozijnen. Binnen werden de ruimtes heringedeeld, plafonds vervangen en zijn de vloeren en trappen vernieuwd. Het dak is opnieuw geïsoleerd en de dakbedekking is vervangen.

Opdrachtgever: HD Ontwikkeling

Locatie: Zegwaardstraat 70, Rotterdam

Duizend-en-één-nacht bad vernieuwd

Een enerverend en uitdagend project was het herstel van het dak boven het duizend-en-één-nacht bad bij Elysium. Geen standaard werk, waarbij we midden in het zwembad een ondersteunende constructie moesten maken die geen afbreuk zou doen aan het bad. Om dit te realiseren moet je soms in niet alledaagse oplossingen denken.

Boven het zwembad hebben we de gelamineerde houten dakconstructie hersteld. Een van de liggers was gescheurd en verzakt. In samenwerking met Goudriaan Staalconstructies is het dak opgevijzeld en een ondersteunde staalconstructie aangebracht.

Het beoogde resultaat voor de opdrachtgever IWR (International Wellness Resort) werd behaald. De constructie en betonkolommen zijn in tropische sferen weggewerkt. Bezoekers kunnen zich inmiddels onderdompelen in een sprookjesachtig oord. Zwemmend onder de lianen of met de benen bungelend in het water vanuit de hangstoelen boven het sfeervol verlichte bad.

Opdrachtgever: International Wellness Resort

Locatie: Kooilaan 1, Bleiswijk

Renovatie en nieuwe indeling winkelpanden

In opdracht van een vastgoedbeheerder werden de winkelpanden aan de Van Oldenbarneveltstraat gerenoveerd, zodat deze opnieuw verhuurd konden worden. Intern pasten we de indeling aan en zorgden we ervoor dat de panden er weer strak uitzagen. Klaar voor de nieuwe huurder/ winkel om zijn interieurplan in te vullen.

Architect:  Inter A 70

Locatie: Van Oldenbarneveltstraat 142 - 144, Rotterdam

Renovatie gevels

Ook voor renovatiewerkzaamheden kun je bij ons terecht. Van het vervangen van kozijnen, restaureren van gevels tot de herindeling van bedrijfsruimtes, kantoren en winkels. Deze en andere werkzaamheden kunnen ook projectmatig worden uitgevoerd.

Zoals we deden op de Oude Binnenweg in Rotterdam. In deze panden zijn we begonnen met het vergroten en actualiseren van een winkelpand en is de entree naar de woningen en het trappenhuis aangepast. Een jaar later zijn de bovenliggende gevels van de drie panden gerestaureerd. Het gevelmetselwerk met de hardstenen waterslagen zijn gerestaureerd en de gevelkozijnen zijn deels vervangen en deels hersteld, met behoud van het authentieke aanzicht. Ook zijn de klassieke stalen lateien vervangen. 

Architect: Linea architecten en Inter A 70

Locatie: Oude Binnenweg 101 t/m 105, Rotterdam

Herstel brandschade aan monumentaal pand

De voormalige gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam werd vorig jaar januari 2020 getroffen door brand. In een van de afvalcontainers die buiten voor de gevel stond was brandgesticht en hierdoor ontstond er grote schade aan de gevel en in het gebouw.

In opdracht van HD Ontwikkeling hebben wij de schade aan de gevel en in het gebouw hersteld. Een uitdaging, want het historische karakter moest gewaarborgd blijven bij dit monumentale pand. De gevel boven de deur werd voorzien van nieuw metselwerk en de natuurstenen dorpel en sluitsteen bij het raam op de 1e verdieping zijn vervangen.
De gevelkozijnen zijn hersteld in de oorspronkelijk staat. Waar de kozijnen te erg door de brand waren aangetast zijn deze compleet vervangen.

In het oude gerechtsgebouw en de gevangenis bevinden zich nu kantoren en woningen. In het souterrain hebben wij voor HD Ontwikkeling bergingen voor de nieuwe woningen gerealiseerd.

Opdrachtgever: HD Ontwikkeling

Locatie: Noordsingel Rotterdam

Een nieuw dak

In een mooi stukje Rotterdam staan een aantal karakteristieke panden naast elkaar aan het water. Bij een van deze panden hebben wij het dak geïsoleerd en het pannendak vervangen. Daarnaast zijn nieuwe Velux dakramen geplaatst en is een oude lichtstraat in het trapgat vervangen door een dubbel Velux dakraam met elektrische bediening.

Opdrachtgever: Particulier

Locatie: Kralingen, Rotterdam

Van werken naar duurzaam wonen

Transformatie van een leegstaand kantoorpand naar een schitterend appartementencomplex in het centrum van Dordrecht.

Dit werk is uitgevoerd door een projectteam waarbij het project is opgedeeld in een aantal hoofddisciplines waarvan elke discipline rechtstreeks door de opdrachtgever is gecontracteerd.

De overall coördinatie was in handen van Van Nes Vastgoed en wij hebben de dagelijkse coördinatie op het werk mogen verzorgen. Een mooie prettige manier van een constructieve samenwerking.
Het resultaat mag er zijn: 39 ruime appartementen waarbij op de begane grond ruimte voor commerciële invulling behouden is gebleven. De uitstraling en de verdere invulling van het complex sluit aan op de duurzame stadsvernieuwing waar gemeente Dordrecht naar streeft.

Opdrachtgever: Nera Vastgoed

Locatie: Spuiboulevard 100, Dordrecht

Tuinmuur Dordrecht

De voormalige 'nieuwbouw' van de school Doelesteyn is medio 2016/2017 gesloopt in opdracht van de Gemeente Dordrecht. Het rijksmonumentale deel van de panden aan de Steegoversloot is bewaard gebleven. In verband met deze sloop heeft Aannemingsbedrijf W Stam bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd. Ook is een tuinmuur gerealiseerd als afscheiding tussen de woningen aan Het Steegoversloot en het nieuwe parkeerterrein, grenzend aan Het Stek. De opdrachtgever was zeer tevreden met de prettige en constructieve samenwerking en het resultaat.

Opdrachtgever: Ingenieursbureau Drechtsteden, tegenwoordig Servicecentrum Drechtsteden

Locatie: Steegoversloot, Dordrecht

Complex ooglasercentrum

Het voormalige ABN Amro-kantoor aan de Veerpromenade in Papendrecht werd onder handen van Aannemingsbedrijf Stam ingrijpend vernieuwd. In het modern en strak vormgegeven pand huist nu Ooglasercentrum Drechtsteden. Het project was complex en uitdagend, maar het eindresultaat is om door een ringetje te halen.

Locatie: Veerpromenade 22, Papendrecht

Facelift voor de gevel

Aan de P.S. Gerbrandy maakte Aannemingsbedrijf Stam duidelijk wat een facelift kan doen met een appartementencomplex. De bestaande galerij- en balkonhekken zijn vervangen voor modern hekwerk. De facelift geeft het pand – waarvan ook de buitentrappenhuizen zijn vervangen – een eigentijdse look.

Locatie: P.S. Gerbrandy, Papendrecht

Nieuwe kozijnen, geen overlast

Bij ruim honderd woningen aan de A. Nobelstraat in Papendrecht, vervingen we de gevelkozijnen. Een flinke opdracht waarbij de primaire uitdaging was de overlast bij de bewoners tot een minimum te beperken, aangezien de bewoners tijdens de renovatie gewoon in huis bleven wonen.

Locatie: A. Nobelstraat, Papendrecht

Karaktervolle renovatie

In dit kantoorpand in Alblasserdam was de uitdaging voor Aannemingsbedrijf Stam om een bestendige renovatie uit te voeren terwijl de authentieke details en het markante karakter van het pand behouden moesten blijven. Behalve het gevelmetselwerk, zijn ook kozijnen, daklijsten en plafonds vervangen.

Locatie: "'t Zandeken", Cortgene 121, Alblasserdam

Renovatie keuken en recreatiezaal

Verzorgingshuis Overslydrecht was toe aan een nieuwe grootkeuken en renovatie van de recreatiezaal. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever en nevenaannemers is dit project volgens een strakke planning gerealiseerd. De grootkeuken en recreatiezaal zijn omgebouwd tot restaurant met open keuken.

Locatie: Scheldestraat 3, Sliedrecht

Prettige binnenkomst

Dit appartementencomplex aan de Blokweerweg in Alblasserdam, kreeg onder handen van Aannemingsbedrijf Stam een totaal nieuwe uitstraling. De combinatie van grote, betonnen elementen met strakke glazen puien en entreedeuren, geeft het pand een moderne uitstraling.

Locatie: Blokweerweg, Alblasserdam

Eenheid in afscheiding

Matena’s Pad en de Lijnbaan in Dordrecht werden ontsierd door oude, betonnen schuttingen. Aannemingsbedrijf Stam bracht nieuwe, houten schuttingen aan, inclusief prettig ogende en tegelijk degelijke tuindeuren. De strakke schuttingen brengen eenheid in de Dordtse wijk.

Locatie: Matena’s Pad en Lijnbaan, Dordrecht

Nieuw en toch hetzelfde

In complex Westwaard aan de Notenhof in Papendrecht voerden we een uitdagend en aansprekend project uit. Plafonds en rookvoerinstallatie werden, tezamen met de draagconstructie, volledig vervangen. Met nieuwe materialen is het fraaie plafond exact nagemaakt.

Locatie: Notenhof, Papendrecht

Hoog werk

Houtsanering is één, houtsanering op hoogte is twee. Bij vier portiekflats aan de Savorin Lohmanweg in Alblasserdam voerde Aannemingsbedrijf Stam houtsaneringswerkzaamheden uit. Vanwege de lastige bereikbaarheid van de kozijnen moest er en hoogwerker aan te pas komen.

Locatie: Savorin Lohmanweg, Alblasserdam

Brandwerend plafond

Brandveiligheid is vandaag de dag een essentieel onderdeel in de bouw; zeker als het om publieke gebouwen gaat. Geen wonder dus dat het Willem de Zwijgercollege in Papendrecht bij de plafondrenovatie in de sportzaal een wensenlijst van brandwerende voorzieningen op tafel legde.

Locatie: Van der Palmstraat 2, Papendrecht

Omvangrijke renovatie

In opdracht van Woonkracht10 in Alblasserdam, ging Aannemingsbedrijf Stam aan de slag in de Zeilmakerstraat en Lelstraat waar 34 woningen van binnen  en buiten volledig gerenoveerd moesten worden. De woningen werden gestript, geïsoleerd en opnieuw ‘aangekleed’.  

Locatie: Zeilmakerstrat en Lelstraat, Alblasserdam

Frisse uitstraling

Door gevelrenovatie en nieuwe boeiboorden, kreeg Ingenieursbureau Drechtsteden aan de Kinkelenburg in Dordrecht een heel nieuwe uitstraling. Door strak uitgevoerde, houten boeiboorden en een extensieve gevelrenovatie past het pand weer helemaal bij deze tijd.

Locatie: Kinkelenburg, Dordrecht

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten