• WStam-Stam-verbouwing-design-villa-woonhuis-Dordrecht-2418.jpg

Projecten - Verbouwingen

Uitbreiding van de oogkliniek in Papendrecht

In opdracht van Emmetropia mochten wij in 2012 het eerste project realiseren. Het toenmalige ABN AMRO kantoor transformeerden wij destijds naar het Ooglasercentrum.

Na ruim 6 jaar was het tijd voor een uitbreiding van de oogkliniek. In de zomer van 2018 ging opnieuw een prettige samenwerking van start. En werd de bestaande parkeergarage bij het pand getrokken. Zo ontstonden er meerdere nieuwe ruimtes. De uitnodigende balie verwelkomt je in de ruime wachtkamer vol natuurlijke elementen. Zoals het lichte hout en de groene vloerbedekking onder je voeten. Rondom de centrale hal vind je de functionele behandelkamers in dezelfde natuurlijke stijl. En een gezellige lunchruimte voor de medewerkers.

Door de beperkte beschikbare hoogte moesten we met creatieve oplossingen komen. In samenwerking met onze installatie partners hebben we, voortbordurend op het schetsontwerp van Steven Nobel, de installaties voor de luchtbehandeling, riolering, water en elektra weggewerkt in het verlaagde plafond rondom de wachtruime.

In het midden van de wachtruimte is nog altijd het originele betonnen plafond vanuit de parkeergarage zichtbaar. Het plafond is zwart geschilderd en wordt sfeervol verlicht met moderne armaturen en een strak afgewerkte lichtkoof.

Architect: Steven Nobel

Locatie: Oogkliniek, Veerpromenade 22 te Papendrecht

  • WStam verbouwing oogkliniek papendrecht-6592*.jpg
  • WStam verbouwing oogkliniek papendrecht-6620*.jpg
  • WStam verbouwing oogkliniek papendrecht-6623*.jpg
  • WStam verbouwing oogkliniek papendrecht-6628*.jpg
  • WStam verbouwing oogkliniek papendrecht-6646*.jpg
  • WStam verbouwing oogkliniek papendrecht-6656*.jpg
  • WStam verbouwing oogkliniek papendrecht-6690*.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-design-villa-woonhuis-Dordrecht-2385.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-design-villa-woonhuis-Dordrecht-2394.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-design-villa-woonhuis-Dordrecht-2399.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-design-villa-woonhuis-Dordrecht-2401.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-design-villa-woonhuis-Dordrecht-2418.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-design-villa-woonhuis-Dordrecht-2433.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-design-villa-woonhuis-Dordrecht-2449.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-design-villa-woonhuis-Dordrecht-2450.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-design-villa-woonhuis-Dordrecht-2453.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-design-villa-woonhuis-Dordrecht-2461.jpg

Uitvoering van een nieuw interieur ontwerp

Een statige vrijstaande stadsvilla met veel authentieke details aan de Bellevuestraat in Dordrecht. Het ontwerp is van binnenhuisarchitect Thomas de Gier. Met onze partners is het ontwerp technisch uitgewerkt, inclusief onderliggende engineering en constructieadvies.

In de woning zijn de authentieke details, zoals de plafond ornamenten, sierlijsten en kozijndetails behouden. Samen met het moderne ontwerp van de zwarte stalen taatsdeuren, doorkijkhaard met geïntegreerd tv-scherm en stijlvolle meubels zorgt dit voor een mooie en goede sfeer met veel ruimte. De keuken is in samenwerking met Ideko Interieurbouw op maat gemaakt en afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

Op de eerste verdieping zijn ook de slaapkamers en een nieuwe badkamer in de interne verbouwing meegenomen.

Locatie: Woning, Dordrecht

Uitbreiding met uitzicht op het water

Voor deze woning aan het water mochten wij een complete interne en externe verbouwing realiseren. Het ontwerp van de bewoners hebben wij in nauw overleg vertaald naar dit eindresultaat.

De zwarte constructies zorgen voor eenheid in de woning. De zwarte stalen trap leidt je naar de ruime vide die in de verdiepingsvloer is gecreëerd. Op de verdieping zijn alle ruimtes vernieuwd, inclusief twee nieuwe badkamers.

Door de zijgevel en achtergevel te verplaatsen is de woning ruimer van opzet geworden. De hoeveelheid glas in de gevels brengt je nog dichter bij het water. Midden in de woonkamer staat een grote kachel die voor warmte en sfeer zorgt.
Tijdens de tweede fase van deze verbouwing werd ook de tuinkamer gerenoveerd. Een heerlijke plek waar de bewoners het hele jaar door aan het water kunnen genieten.

Locatie: Woning, Papendrecht

  • WStam-Stam-verbouwing-uitbreiding-woonhuis-Papendrecht-7642.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-uitbreiding-woonhuis-Papendrecht-7648.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-uitbreiding-woonhuis-Papendrecht-7650.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-uitbreiding-woonhuis-Papendrecht-7661.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-uitbreiding-woonhuis-Papendrecht-7682.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-uitbreiding-woonhuis-Papendrecht-7704.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-uitbreiding-woonhuis-Papendrecht-7709.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-uitbreiding-woonhuis-Papendrecht-7699.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-uitbreiding-woonhuis-Papendrecht-7671.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-uitbreiding-woonhuis-Papendrecht-7716.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-uitbreiding-woonhuis-Papendrecht-7737.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-uitbreiding-woonhuis-Papendrecht-7743.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-uitbreiding-woonhuis-Papendrecht-7752.jpg
  • WStam-Stam-verbouwing-uitbreiding-woonhuis-Papendrecht-7761.jpg
  • IMG_7672.JPG
  • IMG_7670.JPG
  • IMG_7669.JPG

Interne verbouwing

Deze woning in Vlaardingen is geheel gerestyled. De spil in de verbouwing was het vervangen van een zeer lastig beloopbare trap in de entree door een mooie en goed beloopbare trap met allure. Hiervoor is het trapgat en verdiepingsvloer aangepast. In een zeer nauwe en constructieve samenwerking met interieurarchitect Mark Roestenburg en de trappenleverancier is er een fantastisch resultaat bereikt.

Interieurarchitect: Mark Roestenburg
Locatie: woning Vlaardingen

Foto's: Hoog en Droog Fotografie

Verbouwing en restyling restaurant

Het eetcafé en restaurant gedeelte van het “Wapen van Alblasserdam” is geheel verbouwd en gerestyled tot een vernieuwd “Grand Café”. Terwijl het restaurant op de benedenverdieping door bleef draaien zijn op de begane grond de plafonds vervangen en verhoogd en is er een doorbraak gerealiseerd om het voormalige eetcafé en restaurant meer tot één geheel te maken.

Ook is in de entree een schuifdeur geplaatst en is het geheel voorzien van nieuwe kleuren en een nieuwe elektrische installatie inclusief modern verlichtingssysteem, camerabewaking en geluidsinstallatie.

Interieurarchitect: Mark Roestenburg
Locatie:
Dam 24, "Wapen van Alblasserdam", Alblasserdam

Foto's: Hoog en Droog Fotografie

  • _DSC0866.jpg
  • oude situatie restaurant.jpg
  • Interne-verbouwing-restyling.jpg
  • Interne-verbouwing-restyling-oud.jpg
  • _DSC0896.jpg
  • _DSC0922.jpg
  • _DSC0874.jpg
  • _DSC0900.jpg
  • 363.jpg
  • 362.jpg
  • 360.jpg
  • 359.jpg
  • 361.jpg
  • 358.jpg
  • 357.jpg
  • 356.jpg
  • 354.jpg

Interne verbouwing Syndion

Het pand van Syndion, een organisatie die dienstverlening en ondersteuning verzorgt voor mensen met een handicap, moest van binnen worden opgeknapt. Met onder meer een nieuwe, aangepaste keukenruimte, een aangepast toilet en nieuwe plafonds en deuren is het gebouw weer bij de tijd.

Locatie: Noorderkroonstraat 106, Dordrecht

Verbouw en uitbouw

Ruimte en licht doen veel voor een woning. Naar ontwerp van de Architecten van Brand BBA B.V. realiseerde Aannemingsbedrijf Stam daarom een fraaie uitbouw bij een woning aan de Van Lennepstraat in Alblasserdam. De woning kan rekenen op fors meer lichtinval door de hoekuitbouw met veel glas.

Locatie: Van Lennepstraat 29, Alblasserdam

  • img_4378cr2.jpg
  • img_4337cr2.jpg
  • img_4331cr2.jpg
  • img_4367cr2.jpg
  • img_4366cr2.jpg
  • img_4327cr2.jpg
  • img_4340cr2.jpg
  • img_4325cr2.jpg
  • 037.jpg
  • 036.jpg

Uitbreiding in stijl

De woning aan de Veerdam 17 te Papendrecht is uitgevoerd in een fraaie stijl. De eigenaars wilden die stijl behouden bij uitbreiding van de woning. Deze was nodig voor een ruimere keuken. Aannemingsbedrijf Stam wist de uitbouw zo te realiseren dat-ie prima bij de woning en het straatbeeld past.

Locatie: Veerdam 17, Papendrecht

Stijlvol timmerwerk

Authenticiteit in je woning, die koester je. Dat is ook de overtuiging van de bewoners van de Veerdam 8. Ze kozen voor een uitbouw aan de achterzijde van de woning, die zowel qua daklijsten, gootklossen als harstenen waterslagen volledig past bij de bestaande woning.  

Locatie: Veerdam 8, Papendrecht

  • 033.jpg
  • 034.jpg
  • 031.jpg
  • 032.jpg
  • 030.jpg
  • 029.jpg
  • 077.jpg
  • 076.jpg
  • 075.jpg
  • 080.jpg
  • 082.jpg

Balkon met uitzicht

Bij deze woning is de gemetselde borstwering van het inpandige balkon verwijderd, waarna op de bestaand constructie een nieuw, uitkragend balkon is gerealiseerd. Hierdoor heft de opdrachtgever plots een fraai uitzicht over het water verworven.

Locatie: Merwehoofd, Papendrecht

Welke aanrijding?

De gevel van deze woning was volledig verwoest nadat een vrachtwagen het huis had geramd. Aan de hand van foto’s en onderzoek is de gevel volledig en in detail nagebouwd door Aannemingsbedrijf Stam. Van de verwoestende aanrijding is niets meer te zien.

Locatie: Oost Kinderdijk 22, Alblasserdam

  • 010.jpg
  • 011.jpg
  • 012.jpg
  • 013.jpg
  • 014.jpg
  • 015.jpg
  • 016.jpg
  • 328.jpg
  • 329.jpg
  • 330.jpg
  • 331.jpg
  • 332.jpg
  • 333.jpg

Kantoorupgrade

Schenk Transport B.V. in Papendrecht was toe aan een nieuw en fris interieur. In samenwerking met Aannemingsbedrijf Stam is het interieur opgewaardeerd. De binnenruimte, inclusief chauffeursbalie, heeft een frisse en strakke uitstraling gekregen, waarin prettig gewerkt kan worden.

Locatie: Burgemeester Keijzerweg, Papendrecht

Over Aannemingsbedrijf Stam

Al bijna een halve eeuw een begrip in de regionale bouwwereld door een brede ervaring.

Lees meer

Locatie

Vestiging Hardinxveld-Giessendam (hoofdlocatie)
Wiedhaak 18
3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Vestiging Alblasserdam (op afspraak)
Staalindustrieweg 25
2952 AT Alblasserdam

Contact

Telefoon  078 - 691 29 24
Fax  078 - 691 96 06
E-mail  info@wstam.nl

logo Bouwend Nederland.pngVCA - Stam Aannemingsbedrijf PKVW logo product kleur.jpg logo-Ecostars.png

Scroll naar boven